top of page

Ilyen sokan voltak azok, akik bizalmat szavaztak a yapp mentorprogramnak!

yapp-17.png
IMG_3122a_S_Doman_Csenge(1).jpg

Domán Csenge vagyok, 23 éves. Szociológiát tanulok, és ezen belül a társadalmi nemek tanulmánya érdekel legjobban. Mindig feldob amikor nemzetközi közegben lehetek, vagy amikor jókat beszélgethetek, vitatkozhatok másokkal. Nagyon szeretem a budapesti kiülős estéket és a naplementéket.

CSENGE

Merker Vera vagyok az Elte-re járok Zenekultúra szakra, ez a második évem. Egész életemben vonzott minden művészeti ág. Kipróbáltam magam a színpad deszkáin, koncert teremben, a Szép Művészeti falai között. Voltam szervező, résztvevő, néző, lelkes rajongó, de sose tudtam kilépni a művészeti közegből. Három éve kezdtem el Jazz énekléssel foglalkozni, és azonnal beleszerettem a zenébe, a szövegekbe, a hangulatba, ami ezt a műfajt övezi. Örökmozgó vagyok, imádom a színfalak mögötti világot, de sosem érzem magam annyira jól, mint amikor mikrofonnal a kezemben adhatok embereknek egy szeletet magamból. 

IMG_3109a_S_Merker_Vera(1).jpg

VERA

IMG_3060a_S_Sommer_Anna(1).jpg

ANNA

Anna vagyok. Röviden rólam annyit, hogy nyitott vagyok új emberek és helyzetek megismerésére, megértésére, érdekelnek a világ ügyei. Másodéves jogász hallgató vagyok. Érdeklődési köröm sokrétű, nem kizárólag a jogra korlátozódik. Foglalkoztatnak az idegen nyelvek, diplomácia. Jelenleg is olaszul tanulok, az angol és német tudásomat pedig szaknyelvi szintre szeretném fejleszteni. Pillanatnyilag egy ügyvédi irodában gyakornokoskodom a tanulás mellett. Itt főként gazdasági joggal, compliance-el és ingatlanjoggal foglalkozunk. Már régóta a terveim közt volt valamiféle mentorprogramban való részvétel, ami most megvalósulni látszik. Úgy éreztem, hogy a covid járvány alatt sok mindenből kimaradtam, elvesztegetettnek éreztem ezt az időszakot, mint ahogy sokan a kortársaim közül. Emelett a környezetemből sem tudtam már annyi útmutatást nyerni a jövőmmel kapcsolatban. Keresem a saját utamat az érdeklődési körömnek és értékrendemnek megfelelően. Remélem ebben lesz segítségemre a YAPP mentorprogramja. 

IMG_3063a_S_Czimer_Dalma(1).jpg

DALMA

Czímer Dalma vagyok, szociológus, jelenleg az Atelier Interdiszciplináris Történeti Tanszék mesterszakos hallgatója. A kultúra hálói és a benne való munkálkodás régóta foglalkoztat. Úgy vélem, hogy a kultúrateremtés és a hozzákapcsolódó közösségek építése a társadalmi élet fontos elemei. A munkám során rengeteg emberrel találkozom, amiért nagyon hálás vagyok, hiszen a számomra egyik legfontosabb érték, a tolerancia gyakorlása ennek a sokszínűségnek is köszönhető.

Jelenleg a Debreceni Egyetem Irodalom- és Kultúratudományok Doktori Iskola hallgatója vagyok. Ugyanitt szereztem 2019-ben kommunikátor végzettséget, majd kitüntetéses néprajz mesterszakos diplomát 2021-ben. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem digitális térségfejlesztés szakirányú továbbképzésén szerzett kitűnő oklevelét szintén az előző évben vettem át. Emellett a METU és a CORVINUS képzésein tanultam. Elsősorban a bécsi és a magyar operett történetével, vígoperákkal, szerzői érdekvédelemmel, valamint művészetmenedzsmenttel foglalkozom. Tanulmányaim során eddig ötször nyertem el az Új Nemzeti Kiválóság Program kutatói ösztöndíját. Publikációim angol, német és magyar nyelven jelennek meg rangos folyóiratokban. A PKÜ és az OSZMI első szakírói kurzusának végzett hallgatója vagyok. A tudományos igényű munka mellett kulturális újságíróként dolgozom. Az elmúlt években sokan szegezték nekem azt a kérdést: Miért pont az operett?! Tucatnyi hosszú magyarázattal a hátam mögött egyszer csak magam számára is világossá vált: „Az operett az anyanyelvem.”

IMG_3037a_S_Lengyel_Emese(1).jpg

EMESE

IMG_2978a_S_Zsille_Sara(1).jpg

SÁRA

Zsille Sára vagyok, 22 éves, és idén diplomázom televíziós műsorkészítőként a Freeszfe diplomamentő programjában. Az elmúlt 3 évben leginkább filmekben és tv-ben, illetve egyéb médiához kapcsolódó projektben dolgoztam. A yappal az első számú célom az, hogy feltérképezzem a hosszútávú lehetőségeimet a munkaerőpiacon, és ezáltal még inkább célirányosan építhessem a jövőm.

Néhány évvel ezelőtt végeztem a Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok szakán, ahol elsősorban latin-amerikai/spanyolajkú térségek nemzetközi térben betöltött szerepével foglalkoztam. Idegen nyelvek iránti kötődésem, valamint személyes érdeklődésem miatt választottam anno ezt az irányvonalat. Egyetemi tanulmányaim alatt dolgoztam multinacionális cégek spanyol nyelvű részlegein, valamint a budapesti székhelyű Mexikói Nagykövetségen is. Utóbbi esetében kifejezetten szerettem ezen a multikulturális helyen dolgozni, ahol az élet egy percig sem állt meg.

Jelenleg idegennyelv oktatással foglalkozom, aminek minden percét élvezem, és bízom benne, hogy még sokáig tudok tevékenykedni, valamint fejlődni adott területen. Amikor időm engedi, elsősorban a szabadban szeretek lenni; utazgatni, kirándulni, kertészkedni.

IMG_3127a_S_Eppinger_Daniel(1).jpg

DÁNIEL

IMG_3092a_S_Keszthelyi_Balazs(1).jpg

BALÁZS

Keszthelyi Balázs, Keszi vagyok. Én a YAPP-hoz azért csatlakoztam, hogy támogatást kapjak. PR és Marketing szakirányon végeztem, ezen a területen dolgozom egy Izraeli szervezetnek. A Yapp-tól azt várom, hogy segítsen feljlődni a személyes érdeklődésem területén. 

 Bodrogi Dávid vagyok rendező és fotós, a Budapesti zsidó közösség tagja. Jelenleg szabadúszó fotósként dolgozom főleg esküvők fotózás a profilom. Hosszú távon szeretnék játékfilmeket rendezni, pillanatnyilag videóklipek előkészítésén fáradozom. A Norwichi Művészeti Egyetemen a Film és Mozgókép Produkciós szakon, mint rendező szakosodtam. A képzésem alapvetően egy általános képzés volt, ami rálátást biztosított számomra a film világában számos különböző pozícióra. Az utolsó évemben viszont a rendezésben mélyültem el és az Életmese című rövid film írásán, rendezésén dolgoztam. A yapptól szeretnék támogatást kapni, hogy a következő rövid filmes projektem is forgatásra kész állapotba kerüljön. 

IMG_3086a_S_Bodrogi_David(1).jpg

DÁVID

Ütőhangszeres művész, tanár és művészeti vezető vagyok. Fő területem a kortárs és az alkalmazott zene, koncertjeimen crossover és fúziós projekteket viszek a színpadra, ahol az előadóművészet határait a zene-animáció-mozgás-színház kapcsolataival tágítom. Ezt számos zeneszerző ismerősömmel és kapcsolatommal teszem, évente öt-hat új darabbal.

Jelenleg szólistaként és kamarazenészként kortárszenei projekteket vezetek. Egyik ilyen a Samodai-Szives Duó. A Duóval külföldön és itthon népszerűsítjük az akusztikus kortárs magyar zenét, de egyre inkább fejlesztjük az előadásainkat a fúziós, elektronikus felállások felé már ötödik éve. Célunk, hogy az ütőhangszerek és a trombita köré egy európai szintű, folyamatosan fejlődő repertoárt hozzunk létre a zeneszerzőkkel. Művészeti egyesületek, alapítványok tagjaként és önkénteseként is tevékenykedem. Tanácsadóként, aktív tagként támogatom a művészetet félprofiként vagy hobbiként űző embertársaimat.

IMG_3013a_S_Szives_Marton(1).jpg

MÁRTON

IMG_3018a_S_Csitkoics_Peter(1).jpg

PÉTER

A King’s College London egyetemen végeztem gazdaságföldrajz szakon és jelenleg a pénzügyi szektorban dolgozom. Gimnázium óta részt veszek szervezett vita versenyeken és a különböző vitaformátumok oktatásában. Előtte az Európai parlament és ENSZ modell konferenciákon vettem részt, mint delegált és elnök. Szabadidőmben szeretem a közéleti kérdéseket barátaimmal átbeszélni, olvasni, főzni, asztaliteniszezni és tollas-labdázni. A zsidó kötődésem iránti érdeklődésemet először a Taglit út keltette fel az egyetem alatt.

bottom of page